Gefeliciteerd, jullie lezen op dit moment aflevering 1 van mijn nieuwe blog! Mijn naam is Ketan Gunnink, ik ben de eigenaar van Sales by Ketan en per nu begin ik met bloggen. In deze blogs, die gedeeld zullen worden op mijn Facebook en mijn LinkedIn, vertel ik jullie graag over mijn visie op het gebied van salestechnieken en -strategie.

 

Vandaag begin ik met een korte kennismaking. Het doel van mijn blog van vandaag is dat jullie mij en mijn onderneming wat beter leren kennen. In de komende blogs zou ik graag jullie wat van mijn visie laten proeven en mijn enthousiasme over sales op jullie overdragen.

 

Ik heb al 15 jaar sales-ervaring, maar sinds twee jaar ben ik voor mezelf onder de naam Sales by Ketan aan het werk, en help ik bedrijven met hun, uiteraard, sales. Dit doe ik op twee manieren, ik geef trainingen, met ondersteuning van online leermodules en een educatieve app, en ik werk als freelancer in binnen- of buitendienst . Dit doe ik voornamelijk in dienst van start-ups en MKB-geregistreerde bedrijven.

 

De visie van waaruit ik dat doe, is in twee delen op te splitsen.

Ten eerste geef ik de trainingen vanuit het oogpunt dat managers en ondernemers er vaak niet aan toe komen om hun verkopers, zowel binnen- als buitendienst, beter te maken of nieuwe dingen te leren. Vaak is de sales-manager binnen een bedrijf ook nog gewoon bezig met het verkopen van het product, en heeft deze manager simpelweg niet de tijd om regelmatig met de verkopers nieuwe technieken of ideeën door te nemen. Dit is waar ik instap, namelijk als optie om toch de verkopers die voor het bedrijf werkzaam zijn wat nieuws te leren. Ik geef trainingen waar verkopers – beginners en ervaren rotten – vanuit over het hele land naar toe komen om nieuwe expertise op te doen.

 

Ten tweede werk ik als freelancer voor start-ups of MKB’ers. Dit doe ik vanuit het idee dat veel bedrijven niet het budget vrij kunnen maken om (veel) verkopers vast in dienst te hebben. De economie is uit een diep dal gekomen, dus vaste contracten verstrekken was een risico dat veel bedrijven niet graag namen. In het geval van start-ups is vaak het probleem dat deze bedrijven niet graag een vaste verkoper in dienst nemen om hun beginnende product in de markt te zetten. Dit is dan weer waar ik in stap. Ik ben een freelance kans voor start-ups en MKB’ers om toch een verkoopapparaat binnen de organisatie te hebben, zodat aan de hand van een strategie en een missie hun product toch goed in de markt gezet kan worden. Dat doe ik dan, in tegenstelling tot veel ‘salesguru’s’, niet met Sales by Ketan op de voorgrond, maar juist met het bedrijf waarvoor ik werkzaam.

 

Ik hoop dat jullie een goed beeld van mij en mijn onderneming gekregen hebben. Vanuit deze introductie zal ik de komende tijd vaker een blog plaatsen, waarin ik mijn licht graag laat schijnen over actualiteiten in mijn vakgebied. Ik deel graag mijn visie met jullie en hoop jullie wat te  leren over mijn vakgebied. En als je hier verder een praatje over wilt maken, be my guest, ik zal zorgen dat de koffie voor je klaar staat!

Tot snel!

Ketan

Neem contact op

Bekijk mijn diensten