De meeste van de mensen die dit lezen weten al redelijk goed wie ik ben. Een aantal van jullie zullen ook mijn eerdere blogs al eens gelezen hebben. Ik ben vrij openhartig vind ik, maar dit wordt toch een iets persoonlijkere blog.

Ik wil graag iets met jullie delen op het gebied van mens zijn. Het is mij opgevallen dat de wereld van de sales vaak een machowereldje is. Het gaat hier om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk deals sluiten. Het is nooit genoeg. Alles draait om het geld dat je binnen kan harken.

Als je kijkt naar mijn geboorteplaats, wordt het snel duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen opgroeien in een wereld waar het er zo aan toe gaat. Als kind ben ik geadopteerd vanuit het prachtige India. Wat mij dan ook raakt, is dat ik vanuit Sawantwadi naar Amsterdam ben gekomen en de kans heb gehad om wat van mijn leven te maken. Veel kinderen uit deze regio hebben niet zo’n kans gekregen.

Ik bof enorm met de lieve ouders die mij in Amsterdam en later in Badhoevedorp hebben opgevoed. Ik had het geluk dat ik opleidingen kon volgen en dat ik kon sporten. Voor de gewone Nederlander is dit heel normaal. Maar dat is het alleen niet.

Ik ben mij er erg van bewust dat mensen in India nooit de kansen hebben gekregen die ik wel heb gehad. Kinderen grootbrengen is een luxe die veel mensen zich niet kunnen veroorloven. Als je kind onverhoopt ziek wordt, is het voor veel mensen onmogelijk om de zorg voor dat kind te betalen. Veel kinderen worden hierom te vondeling gelegd of naar een staatstehuis gebracht.

Ik wil dit met jullie delen, om jullie op het hart te drukken dat het leven niet slechts om geld draait. Mijn drijfveer als ondernemer is dan ook dat ik mensen wil helpen om een gezonde groei door te maken en realistische doelen na te streven. Op die manier houden mensen ook tijd over om te leven voor mensen. Dat is volgens mij ook een balans die je zult moeten aanhouden. Professioneel succes balanceren met tijd voor de mensen om je heen.

Daarnaast wil ik de kansen die ik heb gekregen benutten en deze kansen doorgeven aan jullie. Sales by Ketan probeert te allen tijde zoveel mogelijk mens gericht te zijn en mensen echt te helpen. Dit is een boodschap die ik aan mijn professionele omgeving wil doorgeven.

Sales is altijd lastig en er gaat heel veel strategie en kennis aan vooraf. Maar ik denk dat het hebben van een drijfveer en leidende normen en waarden alsnog heel erg belangrijk zijn voor het succesvol uitvoeren van dit vak. Ik werk vanuit dankbaarheid en behulpzaamheid.

Ik hoop jullie toch een beetje inspiratie meegegeven te hebben met deze blog. Hopelijk spreken we elkaar binnenkort eens!

Tot snel,

Ketan